VERSLAG KENNISSESSIE 18 SEPTEMBER

Tijdens de Health Tuesday op 18 september bij UCreate in de JIM (Jaarbeurs Innovation Mile) in Utrecht zijn er veel thema’s besproken, problemen belicht en mooie oplosrichtingen aangedragen.

De dag werd geopend door Karin Alfenaar van UCreate, zelf ook deelnemer in de werkgroep Passende Continentiezorg.
Margo Weerts vertelde over het opstellen van de richtlijn hulpmiddelenzorg door het Platform Continentie Hulpmiddelenzorg met waardevolle aanvullingen van Alco Ausma en Susanne Tiggelen van op de vragen uit de zaal.

Nicole Schaapveld presenteerde de materialen die zijn ontwikkeld vanuit het platform. Deze zijn bedoeld om de patiënt te ondersteunen bij het vinden van passende hulpmiddelenzorg.

Vervolgens vertelde Gul Dolap-Yavuz een prachtig verhaal over mantelzorg, hoe ze op haar 8e al tolk was bij bevallingen en over hoe ze hard werkt aan opzetten van cultuursensitieve zorg.

Waldemar Hogerwaard kwam om een verbinding maken met Zorg van Nu (www.zorgvannu.nl). Zorg van nu trekt het komende jaar het land in om te vertellen over alle mogelijkheden in de zorg en om verhalen en goede ideeën op te halen.
Over goede ideeën gesproken: Michael van Balken vertelde  het verhaal over Aap-Noot-Nier, een helder project voor laaggeletterden.

De resultaten van de Werkgroep Passende Continentiezorg bij de Niet-Westerse migranten tot nu toe werden gepresenteerd door Mark Slager.

Daarna gingen de werksessies van start:
#taboe (Bas Steunenberg & Ruben van Zeeland)

#communicatie (van Gudule Boland van Pharos)
#samenwerking (van Michael van Balken) van start.

In onderstaand schema zijn de uitdagingen rondom continentiezorg in beeld gebracht, net als een aantal tijdens de KennisSessie ontstane/geopperde oplossingsrichtingen.

 

Graag nodigen we u uit om uw goede ideeën te delen en bij te dragen!

Dank Moneeb Rafiq, Isa Vriese en Krista Hendriks voor de organisatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *